Fruugo Integritetspolicy

Fruugo.com Ltd Integritetspolicy

Fruugo.com Ltd, och dess helägda dotterbolag inklusive Fruugo Ireland Ltd. ("Vi") har åtagit sig att skydda och respektera din integritet

Denna policy (tillsammans med våra användarvillkor och andra dokument som nämns häri) utgör grunden för hur vi behandlar de personuppgifter som samlas in om dig, eller som du uppger för oss. Vänligen läs igenom följande noggrant för att få en uppfattning om vår syn på personuppgifter och hur vi behandlar dem. Genom att besöka www.fruugo.com ("vår webbplats") godkänner och samtycker du till det som beskrivs i denna policy.

I enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR) 2018 ("förordningen") är den registeransvarige Fruugo.com Ltd. Fountain Street House, Fountain Street, Ulverston, Cumbria, LA12 7EQ, Storbritannien. Registreringsnummer: Z1333679

Vi har ansatt en datasäkerhetsexpert som är ansvarig för hanteringen av frågor gällande denna integritetspolicy. Vänligen kontakta datasäkerhetsexperten via kontaktuppgifterna nedan om du har frågor gällande informationen i detta dokument. Kontakta även datasäkerhetsexperten vid begäran om att hävda dina juridiska rättigheter.

Fullständig kontaktinformation:

 • Den juridiska enhetens fullständiga namn: Fruugo.com Ltd

 • E-postadress: dpo@fruugo.com

 • Postadress: Fountain Street House, Fountain Street, Ulverston, Cumbria, LA12 7EQ, UK

Du har rätten att när som helst lämna in en besvärsinlaga till Information Commissioner's Office (ICO), Storbritanniens tillsynsmyndighet för datasäkerhetsrelaterade frågor (www.ico.org.uk). Vi uppskattar dock chansen att få lösa dina problem själva innan du kontaktar ICO, så kontakta oss gärna först.


Information vi samlar in om dig

Vi kan samla in och behandla följande information om dig:

 • Information som du själv uppger. Du kan uppge information om dig själv genom att fylla i formulär på vår webbplats, eller genom att ta kontakt med oss via telefon, e-post eller liknande. Detta gäller även information som du uppger när du registrerar dig på vår webbplats, prenumererar på någon av våra tjänster, söker efter en produkt, lägger en beställning på vår webbplats, deltar i diskussionsforum eller andra funktioner knutna till sociala medier på vår webbplats, deltar i en tävling, kampanj eller undersökning samt när du gör en felanmälan på vår webbplats.

 • Information vi samlar in om dig. Vid varje enskilt besök på vår webbplats kan vi automatiskt samla in följande information:

  • Teknisk information, inklusive internetprotokoll-adressen ("IP-adress") som används för att ansluta din dator till internet, din inloggningsinformation, webbläsartyp och -version, inställningar för tidszon, webbläsartilläggstyp och -version, operativsystem och plattform;

  • Information om ditt besök, inklusive den fullständiga internetadressen ("URL") samt klickföljden till, genom och från vår webbplats (inklusive datum och tidpunkt); produkter du visat eller sökt efter; sidornas laddningstider, nedladdningsfel, tid spenderad på vissa sidor, information om sid interaktion (såsom rullning, klick och mouseover), samt metoder som använts för att lämna sidan och eventuella telefonnummer som använts för att ringa vårt kundservicenummer.

 • Information vi får från andra källor. Vi kan få information om dig om du använder någon av de andra webbplatserna vi hanterar, eller någon av de andra tjänsterna vi erbjuder. Vi samarbetar också med tredje parter (inklusive affärspartners, underleverantörer inom områden som teknik, fakturering och leverans, reklamnätverk, analysleverantörer, leverantörer av sökinformation, kreditupplysningsfirmor med flera) och vi kan få information om dig från dessa.


Kakor

Vår webbplats använder sig av kakor för att identifiera dig från andra användare på vår webbplats. Detta hjälper oss att ge dig en bättre upplevelse när du surfar på sin webbplats, och det ger oss möjligheten att förbättra vår webbplats. Vänligen se vår kakpolicy för mer information om kakorna vi använder samt hur de används.


Hur informationen används

Vi använder informationen vi samlat in om dig på följande sätt:

 • Information du uppger. Vi använder denna information:

  • för att uppfylla de förpliktelser som kan uppstå gällande kontrakt som du ingår med oss, samt för att förse dig med den information, de produkter och de tjänster som du begär av oss; för att förse dig med information om andra varor och tjänster som vi erbjuder, och som liknar dem som du redan har köpt eller visat intresse för; för att förse dig med information om varor eller tjänster som vi tror kan intressera dig. Om du redan är kund hos oss kontaktar vi dig endast på elektroniskt vis (e-post eller SMS) med information om varor och tjänster som liknar de varor eller tjänster som ingått i ett tidigare köp eller förhandlingar av köp. Om du är en ny kund kontaktar vi dig på elektroniskt vis endast om du godkänt detta. Om du inte vill att vi använder din information för detta ändamål kan du kryssa i rutan på formuläret eller e-postmeddelandet där vi samlar in information för att avprenumerera; för att meddela dig om ändringar i våra tjänster; för att försäkra oss om att innehållet på vår webbplats visas på bästa sätt för dig och din dator.

 • Information vi samlar in om dig. Vi använder denna information:

  • för att administrera vår webbplats och för interna processer, såsom felsökning, dataanalys, tester, granskning, statistisk och undersökningar; för att förbättra vår webbplats och försäkra oss om att innehållet visas på bästa sätt för dig och din dator; för att du ska kunna delta i interaktiva inslag om du så väljer; som ett sätt att hålla webbplatsen trygg och säker; för att mäta och få förståelse för hur effektiv den reklam vi använder är för dig och andra, samt för att visa relevant reklam för dig; för att kunna föreslå och rekommendera varor och tjänster som kan intressera dig eller andra användare.

Vi samlar också in samt använder och delar aggregerade uppgifter, såsom statistisk eller demografisk information. Aggregerade uppgifter kan fås fram ur dina personuppgifter, men betraktas inte som personuppgifter enligt lagen, eftersom dessa uppgifter inte avslöjar din identitet varken direkt eller indirekt. Till exempel kan vi aggregera dina användaruppgifter för att beräkna hur stor procent av användarna som använder en viss funktion på webbplatsen. Om vi däremot kombinerar aggregerade uppgifter med dina personuppgifter, så att uppgifterna identifierar dig direkt eller indirekt, behandlar vi de kombinerade uppgifterna som personuppgifter, vilka används i enlighet med denna integritetspolicy.

Vi samlar inte in någon särskild typ av personuppgifter om dig (detta inkluderar information om din ras eller etnicitet, religiösa eller filosofiska åsikter, sexliv, läggning, politiska åsikter, medlemskap i fackförening, information om din hälsa och genetik eller biometrisk information). Vi samlar heller inte in information om brottsmålsdomar eller brott.

När vi måste samla in personuppgifter enligt lag, eller i enlighet med villkoren i ett kontrakt vi har slutit med dig, och du inte uppger den efterfrågade informationen, kan vi kanske inte fullfölja kontraktet vi har ingått eller försöker ingå med dig (till exempel för att leverera varor eller tjänster till dig). I sådana fall kan vi behöva avbeställa en produkt eller tjänst som du vill ha, men vi meddelar dig om så är fallet.


Vi bifogar en beskrivning i tabellform på alla sätt vi kan använda dina personuppgifter på här nedan, samt vilka rättsliga grunder vi stödjer oss på vid användningen. Vi beskriver också vilka våra legitima intressen är, vid behov.

Syfte/Aktivitet

Typ av uppgift

Rättslig grund för hantering, inklusive grund för legitima intressen

För att registrera dig som ny kund

(a) Identifiering (b) Kontakt (c) Profil

Genomförande av ett kontrakt med dig.

För att hantera och leverera din beställning, inklusive: hantera betalningar, avgifter och kostnader; och hantera dina frågor genom vårt kundtjänstteam. Detta kan innebära att samtal till vår kundtjänst spelas in.

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Ekonomisk (d) Transaktion (e) Marknadsföring och kommunikation

Genomförande av ett kontrakt med dig. Vi kan också använda en del av den information som gäller dina frågor för vårt legitima intresse att säkerställa att kundtjänstens kvalitetsstandarder uppnås.

För att samla in och återkräva pengar gällande din beställning

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Ekonomisk (d) Transaktion

Krävs för våra legitima intressen (för att återkräva skulder). För att göra en bedrägeriutredning

To carry out fraud assessments

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Ekonomisk (d) Transaktion (d) Teknisk

Krävs för våra legitima intressen gällande att säkerställa att betalningar inte görs i bedrägligt syfte

För att hantera ditt köp av ett presentkort från oss

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Ekonomisk (d) Transaktion

Genomförande av ett kontrakt med dig.

För att informera dig gällande våra rättsliga skyldigheter och dokument, inklusive ändringar i våra villkor eller vår integritetspolicy

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Profil

Krävs för våra legitima intressen gällande att säkerställa att våra kunder känner till dessa ändringar.

För att hjälpa oss förbättra våra tjänster till kunderna, bland annat att be dig lämna en recension, delta i en undersökning eller ge kundinsikter

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Profil (d) Marknadsföring och kommunikation

Krävs för våra legitima intressen (att undersöka hur kunder använda våra produkter/tjänster, hur vi kan förbättra våra erbjudanden till kunderna, hur vi kan utveckla dem och få företaget att växa).

För att du ska kunna delta i ett lotteri eller en tävling

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Profil (d) Användning (e) Marknadsföring och kommunikation

Genomförandet av ett kontrakt med dig för att fullfölja kampanjen och hålla tävlingen/utlottningen. Vi kan också använda dina bidrag för legitima intressen gällande att få bättre förståelse för vår kundbas.

För att administrera och skydda vårt företag och denna webbplats (inklusive felsökning, dataanalys, tester, systemunderhåll, support, rapporter och datalagring)

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Profil (d) Teknisk

Krävs för våra legitima intressen (för att leda företaget, tillhandahållandet av administration och IT-tjänster, nätverkssäkerhet, för att förhindra bedrägeri samt gällande omorganisering eller övningar i gruppomstrukturering.

För att förse dig med relevant webbplatsinnehåll, reklam och andra marknadsföringsmaterial samt granska reklamens effektivitet

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Profil (d) Användning (e) Marknadsföring och kommunikation (f) Teknisk

Krävs för våra legitima intressen (att undersöka hur kunder använder våra produkter/tjänster, för att utveckla produkter/tjänster, få företaget att växa, för att utveckla vår marknadsföringsstrategi och förbättra våra erbjudanden till dig). Vänligen observera att när kakor används i detta syfte, omfattas de av separat av vår kakpolicy.

För att använda dataanalys för att förbättra vår webbplats, produkter/tjänster, marknadsföring, kundförhållanden och upplevelser

(a) Teknisk (b) Användning

Krävs för våra legitima intressen (för att identifiera kundtyper för våra produkter och tjänster, för att hålla webbplatsen relevant och uppdaterad, för att utveckla vårt företag och för att utveckla vår marknadsföringsstrategi). Vänligen observera att när kakor används i detta syfte, omfattas de av separat av vår kakpolicy.

För att ge dig förslag och rekommendationer på varor eller tjänster som kan intressera dig

(a) Identitet (b) Kontakt (c) Teknisk (d) Användning (e) Profil

Krävs för våra legitima intressen (för att utveckla våra produkter/tjänster och få företaget att växa, samt för att förbättra våra erbjudanden till dig).


Delande av dina uppgifter

Vi kan dela din personliga information med medlemmar i vår grupp, vilket innebär dotterbolag, slutliga holdingbolag och deras dotterbolag, enligt sektion 1159 i den brittiska bolagslagstiftningen 2006.

Vi kan dela din information med utvalda tredje parter, inklusive:

 • Affärspartners, leverantörer och underleverantörer för att genomföra de kontrakt vi ingått med dem eller dig. Annonsörer och reklamnätverk som kräver information för att välja ut och visa dig och andra relevanta annonser. Vi ger inte ut information som kan identifiera någon till våra annonsörer, men vi kan förmedla aggregerad information om våra användare. Vi kan också använda aggregerad information för att hjälpa annonsörerna att nå den publik de vill nå. Vi kan använda de personuppgifter vi samlat in från dig för att hjälpa oss uppfylla annonsörernas önskan, genom att visa deras annonser för målpubliken. När vi delar personuppgifter med dessa företag kräver vi att de hanterar dem på ett säkert sätt, och de får inte använda dina personuppgifter i eget marknadsföringssyfte. Analytiker och sökmotorleverantörer som hjälper oss att förbättra och optimera vår webbplats. Kreditupplysningsfirmor som bedömer din kreditvärdighet när detta är ett krav för att vi ska kunna ingå ett kontrakt med dig.

Vi kan dela din personliga information till tredje parter:

 • I händelse av att vi säljer eller köper företag eller tillgångar, kan vi dela dina personuppgifter med den eventuella säljaren eller köparen av företaget eller tillgångarna. Om överföringen eller försäljningen genomförs, kan organisationen som tar emot dina personuppgifter använda dem på samma sätt som vi gör. Om Fruugo.com Ltd eller största delen av dess tillgångar tas över av en tredje part kommer personuppgifter som sparats gällande kunderna utgöra en av dessa tillgångar. Om vi enligt lagen måste dela med oss av dina personuppgifter, eller för att upprätthålla våra användarvillkor eller andra villkor; eller för att skydda Fruugo.com Ltd:s, kundernas eller andras rättigheter, egendom eller säkerhet. Detta gäller även att utbyta information med andra företag och organisationer för att förhindra bedrägeri och minska kreditrisken.


Internationella överföringar

En del av Fruugos återförsäljare befinner sig utanför det Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EEA). För att kunna slutföra ett produktköp kan dina personuppgifter överföras utanför EEA eller utanför länder som anses ha en tillräckligt högt skydd för personuppgifter enligt Europeiska kommissionen.

Vänligen se följande lista av länder där Fruugos återförsäljare befinner sig:

 • österrike

 • belgien

 • Tjeckien

 • Danmark

 • finland

 • Frankrike

 • Tyskland

 • Grekland

 • Ungern

 • irland

 • Italien

 • luxemburg

 • nederländerna

 • Norge

 • polen

 • portugal

 • rumänien

 • ryssland

 • Slovakien

 • Spanien

 • Sverige

 • schweiz

 • Storbritannien

 • Kina

 • Indien

 • malaysia

 • filippinerna

 • Singapore

 • Israel

 • Saudiarabien

 • Kalkon

 • Förenade arabemiraten

 • kanada

 • Amerikas förenta stater

 • Australien

 • Nya Zeeland

 • Sydafrika


Var vi lagrar dina personuppgifter

Informationen vi samlar in om dig kan överföras till, och lagras på, en plats inom Europeiska ekonomiska samarbetsområdet ("EEA"). Den kan också behandlas av personal inom EEA, som arbetar för oss eller är en av våra leverantörer.

All information du uppger lagras på våra säkra servrar. Alla betalningstransaktioner krypteras med hjälp av SSL-teknologi. Vi lagrar inga betalnings- eller kreditkortsuppgifter, och vi delar inte heller med oss av kunduppgifter till tredje parter, i andra syften än de som beskrivits ovan.

Om du har fått ett lösenord (eller valt ett) som ger dig tillgång till vissa delar av webbplatsen, är du ansvarig för att detta lösenord är konfidentiellt. Vi ber dig att inte berätta lösenordet för någon.

Dessvärre kan överföringen av information via internet aldrig vara helt säker. Även om vi alltid kommer att göra vårt bästa för att skydda dina personuppgifter, kan vi inte garantera att den information som överförs till vår webbplats är säker. Alla överföringar sker på egen risk. När vi har mottagit din information använder vi oss av strikta åtgärder och säkerhetsprotokoll för att försöka förhindra obehörig åtkomst.


Tillgång till information

Förordningen ger dig rätten att få tillgång till den information som lagrats om dig. Denna rätt kan utövas i enlighet med förordningen. Kontakta dpo@fruugo.com.

Dina rättigheter

Du har rätt att be oss att inte behandla dina personuppgifter i marknadsföringssyfte. Du kan utöva din rätt att förhindra sådan hantering genom att kryssa i rutan på formulären vi använder för att samla in information. Du kan också utöva din rätt när som helst genom att kontakta oss på dpo@fruugo.com.

Under vissa omständigheter har du rättigheter gällande dina personuppgifter enligt dataskyddslagarna. Vänligen läs nedan för att få veta mera om rättigheterna:

Begär åtkomst till dina personuppgifter (vanligen kallat "krav på tillgång till uppgifter"). Detta gör att du får en kopia på alla personuppgifter vi har om dig, och du kan kontrollera att vi behandlar uppgifterna enligt lagen.

Begär rättelse gällande de personuppgifter som vi har om dig. Detta gör att du kan rätta till felaktig eller otillräcklig information, men vi kan behöva verifiera den att den nya informationen du uppger är riktig.

Begär radering av personuppgifter. Detta gör att du kan be oss radera eller ta bort personuppgifter om det inte längre finns någon anledning för oss att fortsätta behandla den. Du har också rätt att be oss radera eller ta bort dina personuppgifter när du har utövat din rätt att invända mot behandling (se nedan), i fall där vi har behandlat din information olagligt eller i fall där vi måste radera dina personuppgifter enligt lag. Observera dock att vi inte alltid kan godkänna din begäran om radering av rättsliga anledningar, vilket vi meddelar dig om vid tidpunkten för din begäran.

Invänd mot behandling av dina personuppgifter. Vi grundar oss på ett legitimt intresse (eller en tredje parts intresse) och det är något med din specifika situation som gör att du vill invända mot behandling av denna anledning, eftersom du anser att det påverkar dina grundläggande rättigheter och friheter. Du har också rätten att invända när vi använder dina personliga uppgifter för direkta marknadsföringssyften. I vissa fall kan vi påvisa att vi har avgörande legitima anledningar till att behandla din information, vilket åsidosätter dina rättigheter och friheter.

Begär att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Detta gör att du kan be oss avbryta behandlingen av dina personuppgifter i följande fall: (a) om du vill att vi kontrollerar informationens riktighet; (b) om vår behandling av informationen är olaglig, men du inte vill att vi raderar den; (c) om du vill att vi behåller information även om vi inte behöver den, på grund av att du behöver upprätta, utöva eller försvara rättsliga anspråk; eller (d) du har invänt mot vår användning av informationen, men måste verifiera om vi har avgörande legitima anledningar till att använda den.

Begär att dina personuppgifter överförs till dig eller till en tredje part. Vi erbjuder dig, eller en tredje part som du har valt ut, dina personuppgifter i ett strukturerat och vanligt maskinläsligt format. Observera att denna rätt endast gäller automatiserad information, som du uppgett till oss för användning, eller när vi använt informationen för att ingå ett kontrakt med dig.

Dra tillbaka ditt godkännande när som helst, i sådana fall där vi behöver godkännande för att behandla dina personuppgifter. Detta kommer inte att påverka lagligheten hos de aktiviteter som tagit plats innan du drog tillbaka ditt godkännande. Om du drar tillbaka ditt godkännande kan vi kanske inte erbjuda dig vissa produkter eller tjänster. Vi meddelar dig om så är fallet vid tidpunkten för tillbakadragandet av ditt godkännande.

Vänligen kontakta oss om du vill utöva någon av de rättigheter som beskrivits ovan. dpo@fruugo.com.

Du kommer inte att behöva betala en avgift för åtkomst till dina personuppgifter (eller för att utöva någon av de andra rättigheterna). Däremot kan vi debitera en skälig summa om din begäran är klart ogrundad, upprepande eller överdriven. Alternativt kan vi vägra att behandla din begäran under dessa omständigheter.

Vi kan behöva be dig om specifik information för att hjälpa oss bekräfta din identitet, och försäkra oss om din rätt att komma åt dina personuppgifter (eller för att utöva någon av de andra rättigheterna). Detta är en säkerhetsåtgärd som säkerställer att personuppgifter inte delas med någon som inte har rätt att motta dem. Vi kan också kontakta dig för att ställa ytterligare frågor gällande din begäran, för att göra processen smidigare.

Vi försöker besvara alla legitima begäranden inom en månad. Stundvis kan det ta längre än en månad om din begäran är särskilt komplex, eller om du har flera begäranden. Om så är fallet meddelar vi dig och håller dig informerad.


Ordlista över termer

Rättslig grund

 • Legitima intressen avser vårt företags intresse för att upprätthålla och hantera företaget så att vi kan ge dig den bästa tjänsten/produkten och den allra säkraste och bästa upplevelsen. Vi ser till att ta dina rättigheter samt eventuell påverkan på dig i beaktande (både positiv och negativ), innan vi behandlar dina personuppgifter för legitima intressen. Vi använder inte dina personuppgifter i fall där våra intressen åsidosätts av påverkan på dig (såvida vi inte har ditt godkännande eller i övrigt måste eller tillåts enligt lag). Du kan få mer information om hur vi bedömer våra legitima intressen mot potentiell påverkan på dig genom att kontakta oss.

 • Genomförande av avtal innebär att vi behandlar din information vid behov så att kontraktet som du är en del av ska kunna genomföras, eller så att vi ska kunna ingå ett sådant kontrakt på din begäran.

 • Följa lagstiftning eller lagstadgade skyldigheter innebär att vi behandlar dina personuppgifter vid behov för att följa lagstiftning eller lagstadgade skyldigheter.


Tredje parter

Externa tredje parter

 • Tjänsteleverantörer som verkar som registerförare och erbjuder tjänster för IT och systemadministration. Professionella rådgivare som verkar som registerförare eller gemensamma registeransvariga såsom advokater, banker, revisorer och försäkringsgivare baserade i Storbritannien, som erbjuder konsultation, banktjänster, juridiska tjänster, försäkringstjänster och bokföringstjänster. HM Revenue & Customs, den brittiska skatte- och tullmyndigheten, samt andra myndigheter som verkar som registerförare, eller gemensamma registeransvariga baserade i Storbritannien, som kräver uppgiftsbehandling under särskilda omständigheter. Specifika tredje parter, till exempel PayPal, Bing, Mailchimp, Google och Facebook, som erbjuder betalningstjänster, marknadsföringstjänster, analyser och/eller mjukvara för kundtjänsthantering.


Ändringar i vår integritetspolicy

Den här versionen uppdaterades den 24 maj 2018, och tidigare versioner kan fås genom att kontakta oss. Eventuella framtida ändringar i vår integritetspolicy kommer att listas på denna sida, och, vid behov, skickas ut till dig via e-post. Besök sidan då och då för att se uppdateringar och ändringar i vår integritetspolicy.


Kontakt

Frågor, kommentarer och begäranden gällande denna integritetspolicy välkomnas och hänvisas till dpo@fruugo.com.