Returer, Återbetalning och Byten

Returer 

Du kan returnera din beställning, eller någon del av din beställning, och få fullständig återbetalning om du av någon anledning inte är nöjd. 

Du måste registrera din retur inom 14 dagar efter att du tog emot din beställning och skicka tillbaka varorna till återförsäljaren i enlighet med deras instruktioner utan onödigt dröjsmål, och i alla fall inte senare än 14 dagar från den tidpunkt du registrerade din retur

Om du beställde produkter från olika återförsäljare måste du följa varje individuell återförsäljares instruktioner för retur.

 

För att starta returprocessen:

 1. Om returinformation fanns med i ditt paket, följer du dessa instruktioner för att returnera paketet direkt till återförsäljaren. Du behöver inte meddela oss att du vill returnera en order om du har all information du behöver.
 2. Om inte, besök vårt Hjälpcenter (genom att klicka tillbaka en sida) och svara på några snabba interaktiva frågor för att få en returblankett med specifika instruktioner. 

 

Viktig information:  Alla beställningar måste returneras direkt till återförsäljaren/återförsäljarna.  Returnera inga varor till Fruugos huvudkontor.  Vi kommer inte att acceptera ansvar för några varor som returneras direkt till Fruugo. 

Samma undantag gäller för retur som för ångerrätt.  Observera att följande varor inte kan returneras:

 • Varor som är tydligt anpassade till en person eller tillverkade efter dina specifikationer.
 • Varor som snabbt försämras, t.ex. färsk frukt och färska blommor.
 • Varor som inte är lämpliga att returnera på grund av hälsoskydd eller hygieniska skäl om de öppnats, t.ex. smink, underkläder, piercingsmycken.
 • Audio- eller videoinspelningar eller datorprogram, om de öppnats.
 • Dagstidningar, tidskrifter och magasin. 

 

Ytterligare information:

 • Varor som returneras måste gå att försluta.
 • Varor som returneras får inte ha använts, och de måste ha kvar de ursprungliga etiketterna och originalförpackningen.
 • Varorna ska förpackas så att varken varan eller märkesförpackningen (om tillämpligt) skadas vid transport. Fruugo och våra återförsäljare accepterar inte ansvar för varor som skadas under transport. 
 • Du ansvarar för returkostnader såvida inte en vara har levererats med fel eller skador.
 • Om du returnerar alla varor från en viss återförsäljare, återbetalar vi dina ursprungliga leveranskostnader. Observera att om du uppgraderade till expressleverans kommer vi bara att återbetala kostnaderna för standardleverans.
 • Om du har handlat från flera återförsäljare ska du skicka varorna till varje återförsäljare separat.
 • Vi rekommenderar starkt att du använder en spårbar posttjänst (med försäkring för varornas värde om möjligt), och att du behåller portobevis. Fruugo och våra återförsäljare accepterar inte ansvar för varor som förloras under transport. 
 • Om en returnerad vara skickas internationellt, vänligen markera den med “RETURNED GOODS” för att undvika att återförsäljaren ådrar sig tullkostnader vid mottagande av din retur. 

 

Om en beställning returneras och inte uppfyller dessa villkor kan din retur nekas och skickas tillbaka till dig, eller kan en reducerad återbetalning erbjudas. 

 

Skadade eller defekta varor

Om din beställning levereras med skador, eller om du har problem med en vara du har köpt, ber vi dig att snarast möjligt skicka en förfrågan till återförsäljaren genom att

 1. Besöka vårt Hjälpcenter (genom att klicka tillbaka en sida) och svara på några snabba interaktiva frågor. 

Vänligen observera:  De flesta återförsäljare kommer att begära en bild eller video som visar skadan, defekten eller den felaktiga varan för att kunna erbjuda en lösning. De vanligaste lösningarna för att lösa problem med skadade eller defekta varor är:

 • Återförsäljaren kan erbjuda en ersättningsvara.
 • Återförsäljaren kan erbjuda en rabatt för att behålla varorna med mindre skador.

Om en återförsäljare inte kan ersätta varan, och om du inte vill acceptera en rabatt, kan du annullera beställningen och returnera varorna för en fullständig återbetalning. Vissa återförsäljare kanske erbjuder att hämta varorna. Vissa återförsäljare ger dig en gratis returetikett för detta syfte. Men om en återförsäljare inte kan hämta upp varan eller tillhandahålla en gratis returetikett kommer de att ersätta rimliga portokostnader när du visar en kopia av kvittot för returportot.

 

Neka leverans

Om du vägrar att acceptera leverans av hela eller delar av din beställning (om produkterna eller förpackningarna inte är synbart skadade eller defekta) kan du behöva stå för alla avgifter och kostnader som återförsäljaren har haft på grund av att ett paket har nekats och som dras av från din återbetalning av varorna. Detsamma gäller om spårningen visar att leveransförsök skett och beställningen väntar på upphämtning från en postdepå men aldrig hämtas ut utan returneras till avsändaren. 

Återbetalning 

 • Du kommer att återbetalas inom 14 dagar efter att återförsäljaren har fått tillbaka varorna.
 • Om återförsäljaren har erbjudit sig att hämta upp varorna kommer du att återbetalas inom 14 dagar efter att du hävt ditt avtal.
 • Du kommer att få e-post så snart produkterna kommer fram till återförsäljaren och returen är godkänd.
 • Återbetalning kommer att ske till det betalningsmedel som användes för att göra det ursprungliga köpet.  Det är inte möjligt att återbetala vissa typer av banköverföringar, som Multibanco. Kontakta oss för hjälp.
 • Återbetalningar visas vanligen på ditt konto efter 1-5 arbetsdagar, beroende på vilken typ av betalningsmetod som använts. 

Byten 

Tyvärr kan vi inte byta artiklar, vänligen följ returproceduren med hjälp av informationen ovan.