Leverans

Leveranstider 

Leveranstider beror av många faktorer, bland annat vilken leveransmetod du valde vid utcheckningen. 

Var din återförsäljare befinner sig och en uppskattad leveranstid visas när du klickar på avsnittet ”Leverans” på produktsidan. 

Standardleverans inrikes - om återförsäljaren befinner sig i samma land som dit leveransen ska ske, tar det ungefär 2-5 dagar från avsändande. Vanligen erbjuder standardleverans inte spårning eller leveransbevis. 

Standardleverans utrikes - om återförsäljaren inte befinner sig i samma land som dit leveransen ska ske, tar det ungefär 5-14 arbetsdagar från avsändande. Vanligen erbjuder standardleverans inte spårning eller leveransbevis. 


Expressleverans inrikes - om återförsäljarens land och leveransland är detsamma, tar det ungefär 1-2 arbetsdagar från avsändande. Vanligen erbjuder expressleverans spårning och leveransbevis. 

Expressleverans utrikes - om återförsäljaren inte befinner sig i samma land som dit leveransen ska ske, tar det ungefär 3-7 arbetsdagar från avsändande. Vanligen erbjuder expressleverans spårning och leveransbevis. 

Du kan behöva skriva under att du tagit emot försändelsen. 

Om olika leveransalternativ finns kan du göra ditt val vid utcheckning. Vi är en marknadsplats, och därför kan det finnas olika valmöjligheter för varorna i din korg.

Observera: som med alla leveranstjänster är tidsangivelserna uppskattningar, de kan inte garanteras och omfattar inte den tid det kan ta att komma igenom tullen, som ligger utanför vår kontroll. Särskilt för leveranser till Sydafrika måste man räkna med ytterligare tid, på grund av fördröjningar i sydafrikanska tullen och posttjänsten. 
 
*Läs också vår Covid-policy för ytterligare information som påverkar leveransen.

 

Leveranskostnader 

Leveranskostnaden beror på många faktorer, bland annat vilken leveransmetod du valde vid utcheckningen. 

Leveranskostnader som visas på produktsidorna utgår från leverans inom det land vars Fruugo-webbsida du tittar på.  Till exempel, om du är inne på fruugo.es visas de leveranspriser som är aktuella vid leverans inom Spanien. Om du ändrar leveransland vid utcheckning kommer priserna att uppdateras på motsvarande sätt.

Om du har ett Fruugo-konto kan du välja att ändra leveransland för ditt konto genom att:

  1. Logga in på ditt konto
  2. Välj ditt konto
  3. Välj Personlig information
  4. Uppdatera leveransland 

Detta innebär att fraktkostnaderna som visas på produktinformationen justeras. 

Totala leveranskostnader visas på utcheckningens sista sida, innan du lämnar in din beställning.  Observera att det är viktigt att välja korrekt leveransland vid utcheckning, din beställning kommer att avbrytas om leveransadressen inte passar ihop med leveranslandet, eftersom priserna då inte har beräknats korrekt. 

Om din beställning medför några extra kostnader för leverans, till exempel om en produkts vikt överskrider budets maximalt tillåtna vikt, eller innebär leverans till en avlägsen plats, kommer vi att kontakta dig så att du kan välja mellan att gå vidare eller avbryta din beställning. 

 

Begränsningar i leveransadresser: 

För närvarande levererar vi till 42 länder:

Australien, Österrike, Bahrain, Belgien, Kanada, Kina, Tjeckien, Danmark, Egypten, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Indien, Irland, Israel, Italien, Japan, Luxemburg, Malaysia, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Filippinerna, Polen, Portugal, Qatar, Rumänien, Ryssland, Saudiarabien, Singapore, Slovakien, Sydafrika, Sydkorea, Spanien, Sverige, Schweiz, Turkiet, UK, Förenade Arabemiraten, USA. 

Vi måste leva upp till nationella och internationella regler som gäller för transport av vissa produkter till vissa destinationer. De här landspecifika leveransrestriktionerna innebär att inte alla produkter är tillgängliga för leverans till alla destinationer.

Vi visar dig endast produkter som är tillgängliga för leverans i ditt land. 

Vi kommer endast att leverera beställningar till en packstationsadress om den registrerade faktureringsadressen för betalkortet angavs vid utcheckning.

 

Kurirer 

Våra återförsäljare använder ett stort utbud av ledande globala kurirfirmor och lokala posttjänster för att leverera dina beställningar, beroende på ursprungs- och destinationsland, och typ av produkt. 

Tyvärr är det inte möjligt för dig att välja en specifik kurir.

När din försändelse anländer i ditt land kan det lämnas över till din lokala posttjänst och du kan behöva hämta upp ditt paket hos ett lokalt utlämningsställe.