Beskrivning
100% ren naturlig BIO Kakao i avfettat pulver (10-12% fett) från Ekologiskt jordbruk och Fair Trade.
Denna kakaon har alkaliserats, vilket är en process som neutraliserar syrorna i naturligt kakaopulver och samtidigt minskar dess bitterhet med en punkt. Denna process är också känd som "holländsk" eller holländsk process, eftersom det var en holländsk chokladtillverkare som var ansvarig för dess uppfinning.
Detta intensifierar färgen på kakaon, dess smak och minskar dess surhet, vilket också gör den mer löslig (för att lätt lösa den i vätskor). Kakao odlades redan av mayafolket för mer än 2 500 år sedan.
Kakao kommer från mayaspråket: - cac, som betyder rött (med hänvisning till färgen på fruktens skal), och cau, som uttrycker idéerna om styrka och eld.
Kakao är utmärkt mot sorg, ångest och irritabilitet, eftersom det innehåller teobromin, koffein och teofyllin som stimulerar olika fysiologiska handlingar inklusive nervsystemet och blodcirkulationen.
Studier utförda av internationella institutioner har visat att kakao har positiva egenskaper för hälsan. Det har antioxidantegenskaper som hjälper till att reglera hjärtats expansion och sammandragningsrörelser, vilket är anledningen till att det spelar en roll i förebyggandet av hjärt-kärlsjukdomar.
Dess konsumtion kan till och med minska riskerna för vissa cancerformer.
Kakao är också en viktig energikälla.
Ekologisk kakaoproduktion utgör en mycket svag del av världens kakaoproduktion, som inte når 1 %. Efterfrågan på produkter gjorda med ekologisk kakao ökar dock mycket snabbt, eftersom människors oro för livsmedelssäkerheten för de produkter de konsumerar blir allt viktigare.
Ekologisk kakao är dyrare än vanlig kakao, vilket gör att producenterna kan täcka höga produktionskostnader och betala för certifiering.
Blanda 1-3 tsk kakaopulver med lite mjölk och värm i 2-3 minuter. Tillsätt resten av mjölken och sockret efter din smak.
Detta kakaopulver är perfekt för att göra läckra desserter eller gammaldags varm choklad.
Kan innehålla spår av spannmål som innehåller gluten, ägg, soja, mjölk, nötter, selleri, sulfit och lupin.
FR-BIO-01 Jordbruk utanför EU Elfenbenskusten.
-
Fruugo-ID:
238332260-510966978
-
EAN:
8436007107381
Allt innehåll på webbplatsen som rör produkter, inklusive (eller är snarlikt) läkemedel, vitaminer och kosttillskott är inte avsett att användas som diagnostik, behandling, botemedel eller förebyggande av något hälsotillstånd eller sjukdom. Informationen på denna sida utgör inte medicinsk rådgivning och bör inte beaktas om det strider mot råd från läkare, farmaceuter eller någon annan licensierad vårdpersonal. Om du tror att du har ett medicinskt problem bör du kontakta din vårdgivare angående den här produkten. Se till att du alltid läser etiketten och följer alla instruktioner som medföljer produkten innan du använder eller konsumerar. Lita inte på informationen som anges på vår webbplats.
Produktsäkerhetsinformation
Se produktsäkerhetsinformationen som är specifik för denna produkt som beskrivs nedan
Följande information tillhandahålls av den oberoende tredjepartsåterförsäljaren som säljer denna produkt.
Produktsäkerhetsetiketter
Säkerhetsvarningar:
Den kan innehålla spår av spannmål som innehåller gluten, ägg, soja, mjölk, nötter, selleri, sulfit och lupin. Denna kakao har alkaliserats, vilket är en process som neutraliserar syrorna i naturligt kakaopulver och samtidigt minskar dess bitterhet med en punkt. Denna process är också känd som holländsk eller holländsk process, eftersom det var en holländsk chokladtillverkare som var ansvarig för dess uppfinning. Detta intensifierar kakaons färg, dess smak och minskar dess surhet, vilket också gör det mer lösligt att lösa upp den lätt i vätskor. Kakao odlades av mayafolket redan för mer än 2 500 år sedan. Kakao kommer från mayaspråket cac, som betyder röd med hänvisning till färgen på fruktskalet, och cau, som uttrycker idéerna om styrka och eld. Kakao är utmärkt mot sorg, ångest och irritabilitet, eftersom den innehåller teobromin, koffein och teofyllin som stimulerar olika fysiologiska åtgärder, inklusive nervsystemet och blodcirkulationen. Studier utförda av internationella institutioner har visat att kakao har positiva egenskaper för hälsan. Den har antioxidativa egenskaper som hjälper till att reglera hjärtats expansions- och sammandragningsrörelser, vilket är anledningen till att den spelar en roll i förebyggandet av hjärt- och kärlsjukdomar. Dess konsumtion kan till och med minska risken för vissa cancerformer. Kakao är också en viktig energikälla. Den ekologiska kakaoproduktionen utgör en mycket svag del av världens kakaoproduktion, som inte når upp till 1 procent. Efterfrågan på produkter tillverkade av ekologisk kakao ökar dock mycket snabbt, eftersom människors oro över livsmedelssäkerheten hos de produkter de konsumerar blir allt viktigare. Ekologisk kakao är dyrare än vanlig kakao, vilket gör det möjligt för producenterna att täcka höga produktionskostnader och betala för certifieringen.
Ingredienser:
100% ren kakao. Ursprungsorganisation: CJ SCEB, Elfenbenskusten.